ÉRINTÉS!

2015.01.19. 13:11

 

Csecsemő korban az anya hozzáállása és viselkedése nagy mértékben befolyásolja a gyerek egészséges fejlődését.

Nézzük meg milyen lelki károkat okoz a harmadik tiltás. 

NE LEGYÉL KÖZEL!10532362_10204108068441501_6484398371651338888_n.jpg           

Az anya-gyerek közti fizikai kapcsolat a kiindulópontja.

Az érintés alapvető szerepet játszik az egészséges testi és lelki fejlődésben.

A fizikai érintést vonja meg gyakran a gyerektől, de mivel nem csak fizikai,de lelki táplálékra is szüksége van a gyereknek, ezért elapad az anya teje, vagy nem lesz megfelelő minőségű.

Az ősbizalom megtörik anya és gyermek között. „Jöttem erre a világra, hittem, bíztam abban, hogy te megadod nekem a gondoskodást, törődést, szeretetet és lám, megvontad tőlem!”

Hogy milyen felnőtt válik egy ilyen gyerekből?

Egy bizonytalan, önbizalom hiányos felnőtt, aki nem bízik meg senkiben. De hogyan is tehetné? Hiszen visszaéltek vele! Így nem marad más hátra, mintsem elzárja magát a külvilágtól! 

Az ilyen felnőttnek problémái lesznek az érintéssel vagy akár a szexualitással. A környezetét, gyakran addig provokálja egy élethelyzetben, amíg azt nem mondhatja, hogy „lám, ugye...”. Létrehozza azt az élethelyzetet, amiben igazolódik az az üzenet, amit ő megkapott.

A viselkedését jellemzi, hogy önpusztító életet él, negatívan gondolkodik. Ennek a hatására, jön a betegség ami igazolja Őt: „na ugye!”, „nem tudod mikor sújt le rád a baj!”

Ugye jobb lett volna ha bele sem kezdek, mi lett belőle, és amúgy is majdnem belepusztultam!

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr987088453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása