NE LÉGY EGÉSZSÉGES!

2015.01.24. 14:42

NE LÉGY EGÉSZSÉGES!

terhesseg-alatti-vizsgalatok.jpgA szülőnek előnyt jelent valamely szempontból, ha a gyerek beteg. Annyira értéktelennek érzi magát, hogy teremt, vagy keres egy olyan helyzetet, amiben a másik tőle függ. Ettől lesz fontos, ettől kerül bizonyos értékes szerepbe. Úgy hozza létre a helyzetet, hogy megmérgezi a gyerekét, hogy lehessen gyógyszerezni. A gyerek nem tud semmiről.

A külvilág és az orvosok előtt is, ő a leggondosabb szülő. Ezt az állapotot ő hozta létre, és sajnos nagyon nehezen bizonyítható, hogy ő is tartja fent.

Münchausen-szindróma

Ez az érdekes, rejtélyes nehezen felismerhető betegség a nagy mesehősről, Münchausen báróról kapta a nevét, aki olyan élethűen tudott bármiről mesét szőni, hazudni, hogy mindenkit megtévesztett maga körül. A Münchausen szindrómában szenvedő betegek, nem tesznek mást, mint hihető történeteket találnak ki betegségekről, tünetekről, csak hogy az orvos figyelem középpontjába kerülhessenek. egészen szélsőséges dolgokra képesek céljuk érdekében. Sokszor attól sem riadnak vissza, hogy manipulálják a laboreredményeket, vagy a lázmérés eredményét. Különböző gyógyszerek segítségével előidéznek tüneteket, az adott betegégből mindig nagyon felkészültek, így tudják, mit akar hallani az orvos. Sokszor az átlagosnál jobban ismerik az orvosi szakszavakat is.thumbs_orvosi-vizsgalat_1.jpg

A szülő túlzottan kedves és figyelmes, ezért a gyerekben az a minta épül be, hogy a betegségért jutalom jár,”anya mindig velem van”.

Felnőttkori megjelenési formája, állandó betegeskedés, amivel a gyermekkorban megszokott törődést akarja megkapni.

Másik válfaja a Münchausen-szindrómának, amikor zárt ajtó mögött fizikálisan bántalmazzák a gyereket, de a külvilág számára gondos, törődő szülőként jelenik meg. Ez párkapcsolatokban is előfordulhat. Nagyon nehéz bizonyítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr877104791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása