CÉLKITŰZÉS!

2015.01.02. 18:21

CÉLKITŰZÉS!

Nem tervezni egyet jelent a kudarccal!

sas-5236b77c66e49b8b5e016c3b_thumb_top-center_624x0-false.jpgSok ember úgy éli az életét, mint a mezei nyulat kergető kutya egy fényes nyári napon. Fut, szalad a nyúl után egész addig, amíg egy másik nyúl a látómezejébe nem kerül, elterelve figyelmét az eredeti zsákmányról. Megpróbál irányt váltani, és kergetni kezdi a másik nyulat, de mielőtt elérné, észrevesz egy harmadikat. A kutya természetesen izgatottan újra irányt vált. A nap végére teljesen kimerülten rogy össze, de egyetlen nyulat sem tudott fogni.

TÚL SOK ÉLET ÉS PÁLYAFUTÁS TÖKÉLETES TÖRTÉNETE EZ A RÖVID TÖRTÉNET.

Sokan ezt a mintát követik a munkájukban és a kapcsolataikban is. Az a képességed, hogy teljes elméddel egyetlen feladatra koncentrálj azért, hogy egy pontosan meghatározott cél felé haladj, alapvető szükséglet ahhoz, hogy valami értékeset hozz ki az életedből.

Fontos, hogy legyenek céljaid, fontos, hogy leírd őket!

Az utolsó céllistámat 2014. július 24-én írtam, ugyanis akkor ért véget a maja esztendő. Lezártam az évemet, elköszöntem Tőle, majd kb. egy húsz pontból álló céllistát írtam. Az eredmény döbbenetes volt, alig egy hónap alatt több mint 60% megvalósult.

Rájöttem, hogy a célkitűzés folyamatában van valami nagyon különleges. Később megértettem, hogy ez azért van, mert amikor a céljaidat papírra veted, igazából beprogramozod ezeket a tudatalattidba, ahol önálló életre kelnek. Tudatalattid, sőt tudatod összes rejtett zuga elkezd a nap huszonnégy órájában ezeknek a céloknak az elérésén dolgozni – akár alszol, akár éberen vagy! Elkezded vonzani azokat az embereket és helyzeteket, amik hozzásegítenek célod (céljaid) eléréséhez. Amikor tiszta számodra, hogy mit akarsz, a konkrét külső világod elkezdi tükrözni belső világod elképzeléseit és álmait.1613985_10203368955204132_345149633_n.jpg

Lássunk neki!

1. DÖNTSD EL,HOGY MIT AKARSZ!

2. ÍRD LE, HOGY MIT TESZEL ÉRTE!

3. TUDATOSÍTSD MAGADBAN, HOGY A CÉLJAIDÉRT ELŐRE KELL FIZETNED!

Nem lesz könnyű, nem adják ingyen, meg kell dolgoznod érte, ez nem étterem, ahol megrendelsz valamit, majd fizetsz! Itt előre fizetsz, mint a menzán! Befizeted a teljes árat, majd kapsz valamit!

4. KÉSZÍTS TERVET!

5. ALAKÍTS KI SIKERES SZOKÁSOKAT.

6. LÁSD TISZTÁN A CÉLODAT, annyira tisztán, hogy mindennap minden cselekedeted felé hajtson. Pályafutásom során sok gazdag emberrel találkoztam, náluk az intelligencia a cselekvési módban mutatkozik meg.

Hogy milyen az intelligens viselkedés?

Az intelligens viselkedés minden olyan cselekedet, ami a célod felé visz, ezzel ellentétben az ostoba viselkedés eltávolít ettől.

7. MINDEN SZÁMÍT! Minden, amit teszel, vagy épp nem teszel, SZÁMÍT! Kérdezd meg magadtól ebben a pillanatban, hogy amit most épp csinálsz, az közelebb vagy távolabb visz a célodtól.

8. ÖNFEGYELEM, vagyis az a képességünk, hogy rá tudjuk venni magunkat, hogy megtegyük amit kell, akkor, amikor kell, függetlenül attól, hogy van-e kedvünk hozzá vagy nincs.

9.  VÁGYJ RÁ!

10. HIGYJ BENNE!

11. A CÉLOK LEGYENEK REÁLISAK, vizsgáld meg jelenlegi állapotodat!

12. VÁLASZOLD  MEG A „MIÉRTEKET”! Miért szeretném ezt a bizonyos célt, mi történik, ha elérem, mi fog változni?

13. TŰZZ KI HATÁRIDŐT!

14. HATÁROZD MEG AZ AKADÁLYOKAT! Majd tartsd magad távol tőluk!

15. VIZUALIZÁLD naponta többször!

16. TARTS KI MELLETTE!

SOK SIKERT KEDVES OLVASÓ!

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr587034271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása