A SZERELEM SZEXUÁLIS BETELJESEDÉSE


1511089_1396080657334213_1377153165_n.jpgA szerelem beteljesedése nem egyénként adatott meg az embernek. Mert a férfi és a nő közötti szerelem beteljesedésének van egy kozmikus dimenziója. Nem önmagunk öröme a célja. A férfi és a nő egy kozmikus dinamika részesei lesznek, amely messze túlér rajtuk. Ez a beteljesedés akkor sikerül, ha mindketten részesei ennek a dinamikának.

A nő akkor képes a teljes elfogadásra és teljes odaadásra, ha egészen tág értelemben véve kapcsolatban van a nőiességgel. Eleinte ez a kapcsolatban-levés egészen konkrétan megmutatkozik abban, hogy össze van kötve az anyával. Pontosabban az anyával, mint nővel, és mint anyával. Ezek a szálak messzire visszanyúlnak, és így a nőt maga a nőiesség hordozza, ahogy az élet alapvető dinamikája azt megadja.1391915_579768552078662_1672216521_n.jpg

Ezzel a dinamikával összhangban megvan az ereje a teljes odaadáshoz és beteljesítéshez. Van ereje a vágyhoz és a szenvedélyhez, amelyek összetartoznak. Van ereje egyet érteni a szerelem beteljesülésének következményeivel, bármiképp befolyásolja is az az életét. Ezáltal válik egy mély beteljesedéssé, sőt a létező legmélyebbé.


Ugyanez érvénes a férfira is. Akkor képes a teljes odaadásra és a teljes elfogadásra, ha kapcsolatban van a férfiséggel, ahogy az az élet beteljesítésében le van fektetve. Akkor van meg benne a férfierő. Ebben az erőben van valami harcos. Egy puhány ember nem tudja véghezvinni, ezt a mély beteljesítést, mert nem férfi. Egy harcos képes erre. A harcos olyasvalaki, aki kész és képes megvédeni a családot. Tud érvényesülni a világban. Képes megvalósítani az akaratát, és megvédeni és táplálni a családját vagy gondoskodni a táplálásukról.
395847_155787764540865_1199655399_n_1.jpg
Nincs meg az a mély erő a férfiban, ha csak önmagában áll. Akkor van meg benne, ha mögötte ott áll az apja, mégpedig férfiként és apaként. És ha az apja mögött, ott áll annak apja férfiként és apaként. És ugyanúgy az édesanya apja férfiként és apaként, és így tovább visszafelé. Akkor a férfiség hordozza őt, és egységben van ezzel az erővel. 

Akkor tudja átadni magát a férfi a feleségének, akkor tudja őt erővel és vággyal, szenvedéllyel elfogadni, és akkor tud egyetérteni a szerelem beteljesedésével, bármi is legyen az. Ebben van nagyság. A szerelem ilyen értelemben vett beteljesedése a legnagyobb, amit csak ismerhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr966194807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása