A PÁRKAPCSOLAT TÖRVÉNYSZERÜSÉGEI

ritesh-couples-romantic-love-pics-l.jpgMint minden másnak, a párkapcsolatnak is megvannak a maga törvényszerűségei. Ha két ember találkozik, a kapcsolatuk fejlődését irányító szabályok nem fogalmazódnak újra minden alkalommal: mindaz, amit átélünk, előttünk már milliók átélték, a párkapcsolatok ugyanis mindig azoknak a törvényszerűségeknek engedelmeskedve alakulnak.

Két ember kapcsolatának a fejlődése, ugyanolyan hosszú múltra tekinthető vissza, mint az emberiség története.

Kedves olvasó, tudatosítsd magadban, hogy egy kapcsolatnak fejlődnie kell. Nem ajándék, ami csak úgy az ölünkbe hull. Ami az ölünkbe hullik, az talán a szerelem érzése, ez azonban csak előleg, amelyet vissza kell fizetnünk. Ha szerelmesek vagyunk, rózsaszín szemüvegen át látjuk a világot, és nem vesszük észre a nehézségeket, vagy a másik hibáit, csak a szépet és a jót látjuk.

Eleinte ez is segít, az együttlétnek köszönhetően ugyanis a szerelem is fejlődik. Sokan azonban csak a szerelem érzésében szerelmesek, és amint az elmúlt, el is veszítik érdeklődésüket. Ilyenkor csalódottan állapítják meg, hogy már nem szerelmesek, és újabb alkalmat keresnek szerelmük kielégítésére, a legtöbbször viszont üres kézzel kell távozniuk.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat sikeres legyen, bizonyos mértékig mindenkinek tisztában kell lennie a párkapcsolatok törvényszerűségeivel. Van, akinek e nélkül a tudás nélkül is sikerül, és előfordul, hogy a pár egy sor kritikus és kínos helyzetet követően mégis szeretetteljes kapcsolatot tud kialakítani, azonban gyakoribb az az eset, amikor a párok, nem találják a megoldást, és végül szakítanak.

Múltjukban visszatekintve egy sor kudarcba fulladt kapcsolatot látnak, és azt kérdezik maguktól, hol rontották el. A kapcsolatok leggyakrabban akkor futnak zátonyra, ha nem készítjük el a „házi feladatunkat”, ha inkább elfordítjuk a tekintetünket, csak ne kelljen szembesülnünk a kényelmetlen és fájdalmas problémákkal.20u66h1.jpg

Kedves olvasó, döntsd el, hogy tiszta vizet öntesz a pohárba a következő kérdések segítségével:

Mi miatt hiúsultak meg az eddigi kapcsolataim?

Mi a probléma a jelenlegi kapcsolatommal?

Milyen feladatokat kellene megoldanom, a mostani kapcsolatomban?

Mit tükröz a párom, és kapcsolatunk jelenlegi minősége?

Mit kell tennem, hogy megoldjam a feladataimat?

A férfiak és a nők nagyon sokban különböznek. Tulajdonképpen esélyük sincs arra, hogy kijöjjenek egymással. Még kommunikálni sem tudnak, mert mindketten egészen más nyelvet beszélnek.

Egy férfi például a szó legszorosabb értelmében, csak „belép” egy kapcsolatba, amivel a nők többsége tisztában van. A férfi mindeközben megőrzi saját magát, és alapjában véve nem más, mint „nős agglegény”. Akárcsak a kapcsolat elején, megőrzi énjét, annyi különbséggel, hogy most már egy nő is van mellette.

A nők ezzel szemben „belemennek” egy kapcsolatba, és gyakran fel is oldódnak benne. Míg a férfi továbbra is én marad, egy nő sokkal könnyebben lemond”énjéről”, hogy partnerként együtt „mi” lehessen!

A férfiaknak gyakran egy élet is kevés ahhoz, hogy megértsék mi az a „mi”.

A nők nem csak annak érzik szükségét, hogy mindent megosszanak férjükkel, hanem a férj legnagyobb bánatára annak is, hogy mindent közöljenek vele.

A férfiak arra használják a kommunikációt, hogy információkat közöljenek, a nők esetében ez csak alkalmanként igaz. Az ő szemében a kommunikáció eszköz arra, hogy érezze, és még jobban elmélyítse kapcsolatát. Ha egy nő közöl valamilyen problémát a férjével, a férj azonnal előveszi szerszámos ládáját, és megpróbál megoldásokat találni.

„Rendben, ezen tényleg változtatnunk kell”- mondja, és javaslatokat tesz feleségének, hogy lehetne elérni a kitűzött célt. A nőt ez egyáltalán nem teszi boldoggá!

A férfi úgy érzi a nő lebecsüli, és nem hallgatja meg. „ Én foglalkozom a problémáiddal, még segíteni is próbálok, hogyan oldhatnád meg őket, de neked nem tetszik az ötletem.”

A feleség ezután találkozik a barátnőjével, akivel anélkül, hogy bármilyen konkrét megoldásra jutnának, jól kivesézik az érzelmeiket. A nőnek tehát, nem férje konkrét javaslatára van szüksége, hanem arra, hogy valaki meghallgassa a problémáit, és együtt érezzen vele. Egy férfi erre természetesen soha nem lesz képes.

Ha egy férfi, már többször átélt ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, egy idő után már egyáltalán nem fog odafigyelni a feleségére. A Nő majd elkezd mesélni, ő pedig néha automatikusan odaveti, hogy: „igen drágám, természetesen drágám”.

A nő reakciója előre látható: a férj reakciója borzasztóan felidegesíti. MÁR MEGINT NEM FIGYELSZ RÁM!-és valóban a férj tényleg nem volt jelen. Talán hallotta a feleség szavait, de nem kommunikált vele.

Most már Ön is látja, mi az oka annak, hogy a nemek közti kommunikáció vakvágányra fut.

Egy beteljesedett és harmonikus kapcsolathoz azonban ezen változtatni kell. Hogy hogyan, azt bárki megtanulhatja, az első lépés, hogy felismerjük: a férfiak mások, mint a nők.

A férfiak és a nők, két különböző nyelvet beszélnek, és ha ez a két nyelv nem találkozik, egész életükben el fognak beszélni egymás mellett. Az emberi kommunikáció leggyakoribb formája, még mindig a félreértés- különösen a férfiak és a nők közötti féleértés.

Ha tehát párja mond valamit Önnek, induljon ki mindig abból, hogy 90% esély van arra, hogy félreértette, és próbáljon meg kérdések segítségével megbizonyosodni arról, mit is akar a párja mondani.

Kedves hölgyek egy tipp: Párjukkal mindig pontos, de ne túl hosszú mondatokban közöljék, mit szeretnének. A mondat mindig tartalmazzon konkrét információt. Ez után tartsanak szünetet, hogy a férje megérthesse a mondottakat.

Ez sajnos nem vicc! A férfiaknál ez tényleg így működik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr926016734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása