A SZERELEM CSODÁJA

2014.04.10. 17:39

A SZERELEM CSODÁJA

1234553190_origi_1.jpgAz egészség és a siker kétségtelenül gazdagabbá tehetik életünket, valódi beteljesedést azonban csak a szeretetnek és a szerelemnek köszönhetően élhetünk át.

A szerelem fantasztikus jelenség, hiszen lehetővé teszi az életet. Valamennyi érzékünkkel érezzük, és bár teljes mértékben a hatalmába kerít és elvarázsol minket, még a legmodernebb mérőműszerek számára is láthatatlan marad. Abban minden ember egyetért, hogy létezik, hiszen többségük a saját bőrén tapasztalta. Az emberiség történetében semmiről sem írtak, gondolkodtak és meséltek ennyit, mint a szerelemről, ennek ellenére, még ma is olyan jelenségnek számít, amelyről alig tudunk valamit.

A szerelmet alapjában véve nem kell megtanulnunk. Ez az egyetlen olyan dolog a világon, amelyből minél többet adunk, annál inkább erősödik. Szerelem nélkül nincs valódi fejlődés, szerelem nélkül senki sem találhat önmagára.

Sok párkapcsolat már azelőtt meghiúsul, hogy elkezdődhetett volna. Sok pár keres fel azzal, hogy együtt akarnak maradni”. Sajnos azzal a hozzáállással, amellyel belevágnak a kapcsolatban, esélyük sincs erre.

Lehet egy kapcsolat kezdete bármilyen csodás, azt, hogy mi lesz a további sorsa, egyedül te határozod meg kedves olvasó. Ha tehát változtatni akarsz valamin, tenned is kell érte, és elsősorban saját magadon kell változtatnod.

A szerelemhez vezető lépések – akárcsak a felmerülő akadályok, nehézségek és megoldások – előre láthatók, hiszen már több millióan élték át előtted. Nem kell ugyanazokat a hibákat elkövetned, mint nekik.

Szerelemre való képességünk érettségünket tükrözi, de ha jobban belegondolunk, be kell látnunk, hogy a szerelem tekintetében, majdnem mindannyian analfabéták vagyunk.1510439_816941435000159_220104121_n.jpg

Mindenki tisztában van azzal, hogy autót csak akkor vezethetünk, ha elméleti és gyakorlati órát is vettünk, és sikeresen átmentünk az ezt követő vizsgákon. Bizonyos munkákat is csak akkor végezhetünk, ha kijártuk a megfelelő iskolákat, befejeztük tanulmányainkat, és letettük a szükséges vizsgákat. A párkapcsolathoz mindezekre nincs szükség. Elég, ha valakivel megismerkedünk, és már mehet is a dolog.

Sokan úgy gondolják, ez tényleg elegendő, és ennek megfelelően is viselkednek. Ez olyan mintha csukott szemmel és a közlekedési szabályok ismerete nélkül próbálnának kiigazodni a nagyváros forgalmában, ami elkerülhetetlenül balesethez vezet.1601330_10203392528393447_1031571342_n.jpg

A valóságban a szerelem nagyon is egyszerűen működik: ha valóban szeretem a másikat, nem lesznek nehézségeink, ha azonban nem szeretem, nem fogunk együtt maradni.

A szerelem olyan út, amelyre azért térünk rá, hogy a végén mindketten megérkezzünk önmagunkhoz.

Megérkezni azonban csak akkor lehet, ha el is indulunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr736011613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása