AZ EGO JÁTÉKAI

2014.04.09. 08:18

AZ EGO JÁTÉKAI

1897831_636070026448134_1549064961_n.jpgSokan azt hiszik a szellem útján haladnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy „előbbre” jussanak, legyen ez az „elöl” bárhol is! Új spirituális szokásokat vesznek föl, harcolnak a bennük lévő árnyék és gonosz ellen, és látszólag erkölcsös életet élnek. Egész életüket, sőt korábbi inkarnációikat is megtisztítják, és akár egész személyiségüket megváltoztatják, anélkül, hogy tudnák: mindent, amit tesznek, azt csak az ego szintjén teszik.

A fejlődés útjának egyik legfontosabb képe, hogy felhagyunk az effajta „mentális önámítással”, és nem teszünk úgy mintha előbbre jutottunk volna. Hogy megtaláljuk valódi önmagunkat, egy sor első lépést kell megtennünk. Azt is fel kell ismernünk, hogy az önmagunk felé vezető úton, a tudás csak sovány vigasz – ha a tudás nem válik felismeréssé, köddé válik, akárcsak a személyiség.

Manapság csak spirituális témákról beszélgetünk, mert minden más „alantasnak” tűnik, és untat. Étrendünk vegetáriánus, és kifordul a gyomrunk arra a gondolatra, hogy újra barbárok legyünk, és húst együnk. Higgadtan és nyugodtam minden sietség nélkül mozgunk, és mindenkihez barátságosak vagyunk, hogy ők is megtudják, milyen magas szintre fejlődtünk.

 Amíg azonban csak külső viselkedésünket változtatjuk meg, nem élhetünk jobb életet, csak egy másikat. Még ha meg is tapasztaljuk a bennünk égő fényt, és érzelmileg a csúcson vagyunk, valami magasabb szférákban mozgunk, ez még nem jelenti, hogy fejlődtünk volna.

Ezek csak az ego játékai, és bár az ego szereti beképzelni magának, hogy rendkívül spirituális, csak egy ego marad.

A dolog lényege, hogy felismerjük a valóságot, ez pedig csak egy egyre tisztábbá való tudattal lehetséges. Az értelem csak hátráltatja ezt a folyamatot, mert amíg meg akarjuk érteni, addig csak be akarjuk határolni és tárggyá akarjuk alacsonyítani a teremtés végtelenségét.

Mire ne legyen szükséged, mert sajnos csak állerény:

MEGÉRTÉS: ne próbálj meg mindent megérteni, mert ezzel ugyanis mindig az értelem szintjén maradsz, de legyél megértő mindennel és mindenkivel szemben. Az élet egy játék, amiben minden lépés helyes. Ne mérgelődj tovább, hanem élvezd a játékot, hiszen még egyszer soha nem mehetsz végig ugyanazon az úton.

TOLERANCIA: a tolerancia azt bizonyítja, hogy előtte elítéltél másokat. Ha felhagysz az ítélkezéssel, a toleranciának sem lest többé jelentősége vagy funkciója, hiszen nem lesz olyan szituáció, amiben szüksége lenne rá. A tolerancia egy állerény.

KOMPROMISSZUMKÉSZSÉG: a kompromisszum lényege, hogy senki nem azt kapja meg, amit szeretne, és ez egyik fél számára sem kielégíthető. Ha azonban mindkét fél helyesen cselekszik, mindenki elégedett lesz, és kompromisszumot sem kell kötni. Soha többé ne köss kompromisszumot, inkább élj helyesen, és ne várj mások egyetértésére.

SZERÉNYSÉG: ismerd fel, és éld meg saját nagyságodat, de másokét is vedd észre.

ÖNMEGVALÓSÍTÁS: önmagunk, azaz valódi létünk már rég megvalósult, mit is kellene akkor megvalósítanunk? Kedves olvasó, gondolod, hogy az „én” képes lenne megvalósítani saját magát?

Ismerd fel, hogy már régóta célba értél, és élvezd a játékot.

ÖNZETLENSÉG: ez az a tulajdonság, amitől mindenképp meg kell szabadulnod. Inkább élj valódi ön-azonosulásban, és válj azzá, aki vagy. Legyél tisztába saját magaddal. Még senki sem tett semmit sem önzetlenül, mert mindig meg volt rá az oka, és így önmagáért tette.395847_155787764540865_1199655399_n.jpg

Az igazi erény ezzel szemben az ha:

Belátásra jutunk, és felismerjük, amit közölnek velünk, vagyis megértjük a jeleket, megértjük és követjük a test üzeneteit, megértjük és követjük az életkörülmények üzeneteit.

A dolgok mögé látunk, vagyis felismerjük a látszat mögötti valóságot, és azt, hogy minden az egész része.

Mindent egynek látunk, vagyis nem csak a látszat mögötti valóságot ismerjük fel, hanem egészként tekintünk a dolgokra.

Ezenkívül:

-felismerjük, hogy a valóság csak a tudatunkat tükrözi

-tudatunkra ébredünk

-helyesen élünk, és harmóniában kerülünk az egésszel

-folyamatosan az erőben vagyunk

-gyógyítunk, másokat, önmagunkat és a világot

-felelőséget vállalunk, és felnövünk hozzá

-higgadtak vagyunk

-bölcsességre törekszünk

-egyénné válunk, vagyis nem válunk el az egytől

-a hála életünk mottójává válik.

Szép napot kedves olvasó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr105994557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása