A FÜGGŐ KAPCSOLAT

2014.03.03. 15:21

1011818_537322992981850_642052105_n_1.jpgA FÜGGŐ KAPCSOLAT

A párkapcsolatok négy típusra oszthatóak. Az első hármat, az előző cikkeimben kiveséztem, (1.a független kapcsolat, 2. a társfüggőség,3. a kölcsönös kapcsolat), most vegyük szemügyre a negyedik típust, a függő kapcsolatot.

A függő kapcsolaton belül, az egyik fél teljes mértékben a másiktól függ, mint egy gyermek, egy beteg vagy egy idős, elszegényedett szülő. Ezek a kapcsolatok általában rövidek, mert a függő személy meggyógyul vagy továbblép, a „gyerek” felnő stb.

Az is meglehet, hogy a felek együtt maradnak, és a kapcsolatuk átalakul az előző cikkekben említett kapcsolattípusok egyikévé.

Kedves olvasó, a kapcsolatod fejlődik vagy hanyatlik?

Mivel a világon semmi sincs nyugalmi állapotban, mindenkor a fejlődés vagy a hanyatlás folyamatával állunk szemben. Ha a kapcsolatod nem fejlődik vagy javul, akkor elkerülhetetlenül rosszabbra fog fordulni.

Mint az életben mindenen, a kapcsolatokon is dolgozni kell. Akármilyen lehetetlennek tűnik is, megvan benned az erő ahhoz, hogy megfordítsd a romlás folyamatát. Kezdetben esetleg még készen álltál arra, hogy mindent megtegyél a másikért, de lehet, hogy ez ma már, máshogyan van. Újra meg kell találnod ezt a lelkesedést, ha jobb kapcsolatot akarsz önmagaddal, és ennek köszönhetően a pároddal is, vagy ha a helyzet reménytelen, új kapcsolat építésében foghatsz.

Ne feledd azonban, hogy ha a kapcsolataink a saját gondolataink kivetülései, akkor addig, amíg ezekkel nem kezdünk foglalkozni, csak továbbhurcoljuk őket a következő kapcsolatainkban is.

Ezért látjuk olyan gyakran visszatekintve, hogy folyton megismételtük a hibáinkat. Ezért ha először magunkon dolgozunk, és csak utána kezdünk új kapcsolatot, jobb eredménnyel járhatunk. Ha újra és újra falba vered a fejed, még nem biztos, hogy bolond vagy – de ha minden egyes alkalommal új eredményt vársz, akkor igen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr835841549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása