MIÉRT BAJ AZ, HA IGAZAM VAN?

2014.02.13. 14:44

1010396_448141205311768_679508345_n.jpg

PÁRKAPCSOLAT

Az élet és a kapcsolatok ritkán könnyűek.  Vannak talán pillanatok, amikor igazi élvezetben és örömben lehet részünk, de minden sarkon újabb nehézségben botlunk. Lehetünk gazdagok vagy szegények, szépek vagy kevésbé vonzók, erősek vagy gyengék, az élet hatalmas iskola, ahol gyakran egyedül az élményeinken keresztül levont tanulságoknak köszönhetően léphetünk a tudatosság magasabb fokozataira. Ha arra számítunk, hogy az élet és a kapcsolataink könnyűek lesznek, akkor elkerülhetetlen csalódás vár ránk.

Ha elfogadjuk, hogy az élet nem mindig olyan amilyennek szeretnénk, de ettől még tökéletes, akkor sokkal jobban el tudjuk majd fogadni a kihívásokat, amelyeket ajánl.

Ami szerintünk rendben van, az lehet, hogy nem is így van. Ha ragaszkodunk ehhez az elképzelésünkhöz, az csak nehézséget és fájdalmat okoz.couple-arguing-fighting-argument-spat-fight-argue.jpg

Nézzünk egy példát: János elhagyta Évát. Két gyerekük van. János, a nő felfogása szerint, hibázott. A férfinak bűntudata van, amiért elment, de annyira kibírhatatlan volt már számára ez a kapcsolat, hogy már fizikai tünetei lettek. Mindent megpróbáltak, nem lett jobb a helyzet. Igaza volt a férfinak, vagy sem? És mi van akkor, ha senkinek sincs igaza? Mi van akkor, ha pusztán energia táncot jártak, amint a lelkük próbálta egyensúlyban hozni őket?

Minél inkább haragszik Éva azért mert János helytelenül cselekedett, annál jobban fog neki fájni, annál továbbtart a haragja, és annál tovább fog szenvedni emiatt.

Kedves olvasó, a kapcsolatod azért van, hogy megmérettess. A segítségével dolgozhatsz a problémáidon és megtanulhatod szeretni magad, és ezzel párhuzamosan szeretni a másikat is. Ha elutasítod az itt megtanulandó leckét, ha arra számítasz, hogy érettségizhetsz, mielőtt elvégzed az első osztályt, csalódás vár rád! Ha azonban elfogadod a kihívást, és megérted, hogy minden csúcsot újabb völgy követ, és elhiszed, hogy a könnyebb út egyáltalán nem könnyíti meg a személyes fejlődésedet, akkor mélyen legbelül bátorságra lelhetsz, és elkezdhetsz foglalkozni a problémáiddal, ahelyett, hogy kerülnéd őket, vagy egyre lejjebb csúsznál amiatt, hogy csak ujjal mutogatsz, és a másikat hibáztatod.

Nem lesz könnyű. Ha az lenne, mindenki áldott harmonikus kapcsolatban élne, de ez sajnos csak keveseknek adatik meg. Fogadd el, hogy tanulni jöttél ide. A fejlődés, nem nyápicoknak való.ritesh-couples-romantic-love-pics-l.jpg

Egy idézet Gandhitól: „Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!”

Ahogy Pál mondja a Korinthusbeliekhez írt első levelében: „Mert most tükör által homályosan látunk…”Más szóval, a nézőpontunkat beszínezik vagy megrontják az élettapasztalataink. Minél tisztábbá válunk, annál tisztább lesz a nézőpontunk is. Ebből is láthatjuk, hogy a világ visszatükröződik felénk, és ezt a tükröt aztán a saját élményeink homályosítják el, színezik meg! Ne feledd, amint megváltozol, a világ is megváltozik körülötted!pd_arguing_600x399.jpg

Nem számít, hogy kritikus szülőként, zsarnokként, vagy lázadóként azonosítod magad. Úgy vélem, hogy végső soron minden archetípust megélünk. Ha „kevesebbnek” érezd magad, mert rosszabbnak, vagy jobbnak ítélsz valakit, az csak arra jó, hogy ne fejlődhess boldogabb emberré. Fogadd el szeretettel azt a személyt, aki vagy, és minden eseményt és minden embert, aki elvezetett oda, ahol tartasz. Most elengedheted mindazt, ami nem szolgálja a javadat.

Semmivel sem jobb, ha zsarnok vagy, és semmivel sem rosszabb, ha gyerek, mint amennyire a szél helyesen teszi, ha fúj. Ez a gondolkodás a dualitásban tart. Fogadd el a saját árnyékos oldalaidat, és ez által, a többiek is könnyebben el tudnak majd fogadni.

Tapasztalatból mondom, hogy minden egyes emberre, aki velem szemben ül, és szeretné elengedni egy régi rossz kapcsolatához kötődő élményeit, jut egy másik fél, aki valahol máshol ül, szintén azért, hogy elengedje az élményeit. Az az igazság, hogy ha az egyik fél szenved egy kapcsolatban, akkor az általában a másiknak is rossz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr825812761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása