SZIMBOLIKUS SZERELEM

2013.11.30. 07:06

431173_230443840388315_1270267338_n.jpgSZIMBOLIKUS SZERELEM

Manapság minden romantikus vígjáték vagy dráma ugyanazon a forgatókönyvön alapul: férfi és a nő találkoznak. Az egyik szabad és kapcsolatot akar, a másik nem . A néző tudja, hogy tökéletesen összeillenek, mert sok bennük a hasonlóság, az egyik azonban még mindig kötődik egy harmadik személyhez, vagy a szabadság eszméjéhez, ami megakadályozza szerelmüket.

Ez a konfliktus intenzív érzések sokaságát indítja el a nézőben, aki ha nem ismeri fel és tudatosítja, hogy valójában csak egy kitalált történetről van szó, átprogramozza az elméjét.

A film facér szereplőjének, el kell térítenie szerelmét a „rossz” útról és meg kell győznie, hogy ő az igazi. Ez egy rendkívül drámai folyamat, és közben a veszteségtől való félelem már alig elviselhető csúcsra ér.

Végül az addig ellenálló fél is beadja a derekát, és az utolsó másodpercben, a repülőtéren sikerül elérnie reményt vesztett ostromlóját, hogy bevallj neki érzéseit.

Ezek a történetek csodálatosak, szórakoztatóak, érzelmesek, mélyek érzelmesek és humorosak. Egyidejűleg olyan szimbolikus eszméket kreálnak a szerelemről, amelyek a valós életben könnyen drámához vezetnek.

Fedezd fel és fegyverezd le a tudatalattidban rejlő szimbólumokat! Tudatosítsd magadban, hogy a „hitrendszered” milyen történeteket ismétel az életedben. Hogy ennek véget vess, tedd a következőket:

Figyeld meg, mi történik.

Kutasd fel a történetben, és a saját életedben rejlő ismétlődést.

Fedezd fel a „mintát”, és egy terapeuta segítségével annak forrását.

Alakítsd át a történetet.537265_439425092811763_676033062_n.jpg

A folytatásban, az elrejtett szimbólumokról és annak hatásairól fogok írni!

SZIMBÓLIKUS CSELEKEDET:

Ha valaki szeret engem, ezt vagy ezt teszi. Azt sohasem. A hitrendszeredben élő ehhez hasonló, kimondatlan elvárások, nyomást gyakorolnak a másikra, aki ettől tudattalanul el akar menekülni. Így gyakran az ellenkezőjét éred el annak, amit szerettél volna.

SZIMBOLIKUS KIJELENTÉSEK:

Vannak, aki túl gyakran bizonygatnak valamit. Minél többet mondogatunk valamit, annál jobban próbáljuk saját magunkat is rávenni arra, hogy higgyünk benne. Ha kérdezetlenül és gyakran beszélünk egy adott témáról, annak általában az az oka, hogy még nem oldottuk meg a problémát.

CSILLAGJEGYEK:

A horoszkópban vetett túlzott hit. Tény, hogy vannak olyan alaptípusok, akik könnyebben vagy nehezebben jönnek ki egymással, kedves olvasó, kérlek, tartsd szem előtt, hogy létezik számos más tényező is, amely szerepet játszik az emberi kapcsolatokban.

SZIMBÓLIKUS TÁRGYAK:

Milyen ruhát visel valaki? Mit gondol a világról? Mi a foglalkozása? Milyen az autója? Kedves olvasó, tudd, hogy az emberek folyamatosan változnak, és gyakran anélkül viselnek bizonyos szimbólumokat(márkákat), hogy jelentőséget tulajdonítanának nekik. Ha ez alapján ítélsz meg valakit, a saját múltadat ítéled meg, és nem azt az embert látod, aki előtted áll.

SZIMBÓLIKUS GONDOLATOK:

A szerelmet számos hamis gondolatövezi, amelyek elutasító programja kapcsolódik tudatodhoz.

Néhány példa:

A szerelemért meg kell küzdeni.

A szerelemhez szükség van vonzódást elősegítő tárgyak bevetésére.

Az idő kevés. Ha nem sietünk megismerni a másikat, elveszíthetjük.

A másik meggyőzésére, kreatív trükkökre van szükség. Szerelemben, csak a legokosabbaknak van részük.

A vetélytársak mindenhol jelen vannak, és le kell győzni őket.

Ha egy kapcsolat nehézzé válik annak az az oka, hogy a másik nem látja a valóságot.

A jók már mind elkeltek. Ha valaki szabad, azzal biztosan van valami baj.

Gyakran kell mondogatni,hogy „szeretlek”. Ha valaki nem mondja az nem is szeret igazán.

Nincs szerelem fájdalom, izgalom és dráma nélkül. Ha valamelyik hiányzik az nem szerelem. A szerelem állapota olyan, mint a félelemé (az elvesztéstől való félelemé). „tényleg szeret? Meddig fog még tartani?”

Kedves olvasó, tudd, hogy hitrendszered támogatja, vagy akár meg is akadályozza céljaid elérését.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr265668322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása