HOMOKRA ÉPÜLT KAPCSOLAT

2013.11.26. 20:57

1004993_511457908945612_1884403209_n.png

HOMOKRA ÉPÜLT PÁRKAPCSOLAT

A szerelem vak, a szeretet éber!

Párkapcsolaton belül a nők többsége biztonságra és gyengédségre vágyik. A legtöbb párkapcsolat úgy kezdődik,hogy keresünk valakit, akitől megkapjuk amit mindig is szerettünk volna. A nehézség abban rejlik, hogy a másik is ugyanúgy keres. A szerelem arra szolgál, hogy fenntartsuk az illúziót, hogy ezt meg is kapjuk. A szerelem felébreszti a belső gyermek rászorultságát, és a másik fél, így könnyen az apa vagy az anya pozíciójában kerülhet. Ez szükségszerűen csalódáshoz vezet.

A párkapcsolat olyan, mint egy vállalkozás, és egészen más, mint egy szerelmi viszony, és nem egy meghosszabbított szerelem, hanem valami egészen más. Ahhoz hogy sikeres legyen mindkét félben, ki kell alakulnia egy belső képnek, egy tartós kapcsolatról. Sok emberben, ez a kép csak egy szerelmi viszonyra elég. Ha hagyjuk, hogy kialakuljon bennünk egy másik kép, amely megfelel a méltóságnak és az erőnek és még a hivatottságnak is, akkor valaki olyan fog belépni az életünkben, akire ez a kép hat.

Ha a belső kép szerelemmel is társul, annál jobb.

 A szerelem vak, a szeretet éber.

A szeretet számára a másik úgy megfelelő, ahogy van. Épp ezzel érintjük meg a másikban a legmélyebbet, és így bontakozhat ki.

Ha egy párkapcsolatban a férfi vagy a nő a másikat nem elsősorban nőként vagy férfiként akarja, hanem más okból, például szórakozásból vagy hogy eltartsa, vagy mert a másik gazdag vagy szegény, művelt vagy egyszerű, vagy mert meg akarja őt hódítani, védelmezni akarja,vagy mert olyan szépen szokták mondani, gyermekei anyának vagy apjának szeretné, akkor a párkapcsolat alapja homokra épül, és az almában ott a kukac.

Mások a szabadon választott kötelékekben szerzett tapasztalatok alapján a párkapcsolatot úgy tekintik, mintha kedvük szerint meghatározhatnák annak célját, vagy rendjét saját kedvük szerint. Ezzel azonban a könnyelműségnek szolgáltatják ki a kapcsolatukat.

A kapcsolati dinamikában uralkodó rendet nem sérthetjük meg. Ha az egyik fél kíméletlenül és könnyű szívvel felbontja a kapcsolatot, akkor sokszor egy ebből született gyerek úgy viselkedik, mintha egy igazságtalanságért bűnhődne.

A valóságban előre adottak egy párkapcsolat céljai, és ha ezeket el akarjuk érni, az állhatatosságot és áldozatot követel.


A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr895659705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása