ATTÓL FÉLEK, HOGY ELHAGYSZ!

2013.11.26. 20:46

206174_321199214656061_393585944_n.jpg

ATTÓL FÉLEK, HOGY ELHAGYSZ!

Amikor az egyik fél el akarja hagyni a másikat, a partner sokszor olyan különös módon reagál, amelyet nem igazán lehet megmagyarázni. Halálfélelem ébred abban, aki elhagynak. Olyan érzése van, mintha a partnerrel együtt az életét is elveszítené. Ez pontosan az a helyzet, amit egy kisgyerek érez, amikor hirtelen elhagyja az édesanya. Óriási félelem és pánik van benne!

Ha megfigyeljük az elhagyott felnőttek arckifejezését, azt lehet róla leolvasni, hogy ezek az emberek, most gyermeki érzéseket éreznek, és láthatjuk, hogy lelkileg most hány évesek. Talán kettő, esetleg négy??

Ha azonban valakinek az érzései egy felnőtt érzései, akkor soha nincs teljesen kiszolgáltatva. Tudja, hogy az élete nem attól függ, hogy a partner marad vagy megy.

Ha az egyik fél, gyakran vagy nagyon erősen érez gyermeki érzéseket, az veszélyezteti a kapcsolatot.

Az is előfordul, hogy az egyik fél azt mondja a másiknak: Ha elhagysz, megölöm magam, mert nincs értelme tovább az életemnek! Ezzel a másik fél anya szerepbe kerülhet, akinek gondoskodnia kellene a gyerek túléléséről. Így azonban nem partner a továbbiakban, és számára nem marad más megoldás, mint kilépni a kapcsolatból.

Az egyik fél ereje, amellyel a másikért küzd, sokszor abból a gyermeki félelemből táplálkozik, hogy elveszíti édesanyát. A hűség elvárása ilyenkor nem a partnerre vonatkozik, sokkal inkább az anyára. A feltétel nélküli hűség, különösen, ha valami áldozatot is hoz érte az adott partner, szintén a gyermek édesanya iránti hűségének átvitele a partnerre. Ebben pedig van valami valótlan.

A kapcsolat sikeréhez fontos, hogy mindkét fél a partnert keresse a másikban és ne az anyát. A szexuális szerelem beteljesítésénél fontos, hogy egymás szemében nézzen a két ember. akkor egy férfi, vagy egy nő van a szemük előtt. Ha viszont lehunyjuk a szemünket más képek is felmerülhetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr265659693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása