311374_187676701312340_100002100355943_406270_476822435_n.jpg

SORSCSAPÁSOK A PÁRKAPCSOLATBAN

Bizonyos pároknak különös a sorsa. Például, ha az egyik félnek nem lehet gyereke, ám a másik szeretne családot. Annak, akinek nem lehet gyereke, ez a személyes sorsa, és nem várhatja el, hogy a másik osztozzon vele ebben a sorsban.

Ezért akinek ez a sorsa, belsőleg el kell hogy engedje partnerét. Ha mégis vele marad a társa, az különleges ajándékként is kell értékelni. Ezt nem lehet, nem szabad kikövetelni.

Egyfajta ellensúlyozás lehet a kapcsolatban, ha a férfi azt mondja a nőnek:”Különleges ajándék, hogy velem maradsz, akkor is, ha nem lehet gyerekem. Ez mély tiszteletet ébreszt bennem. Rád bízhatom magam, egészen különleges módon.” Ilyen esetben együtt maradhatnak.

De nézzük, mi történik akkor, ha megszületik a baba:

A párkapcsolatról fontos tudni, hogy elsőbbséget élvez a szülői szereppel szemben, mert az hogy a partnerek szülők lettek, az a párkapcsolat folytatása. Ha egy kapcsolatban nehézségek vannak, meg szoktam kérdezni:  Mi élvez elsőbbséget a párkapcsolat, vagy a szülői szerep?- mert ha vannak gyerekeik a párnak, sokszor a szülői szerep minden energiájukat igénybe veszi, és csak kevés jut a kapcsolatra.

A szülők gyerekek iránti szeretete a párkapcsolatból táplálkozik, annak a folytatása. Ha újra a kapcsolat foglalhatja el az első helyet, akkor a párok a szülői szerepben is jobban helyt tudnak állni.

És mindenekelőtt: azok a gyerekek érzik jobban magukat, akiknek a szüleik szeretik egymást párként.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr595649519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása