REND

2013.11.22. 13:12

983980_534121773301972_771108587_n.jpg

GYÓGYULÁS ÉS REND

Régóta ismert, ősi bölcsesség, hogy a betegségeknek a rendetlenséghez is közük van, mégpedig nem csak a fizikai szinten, testben, hanem az életben, vagy a családban vagy a lélekben kialakult rendetlenséghez. Ha igazán súlyos betegekkel dolgozom, soha nem láttam olyat, hogy a családban minden rendben lett volna. Minél súlyosabb a betegség, annál súlyosabbak a családban a sorsok, és annál nagyobb a rendetlenség. 

Ezért szolgálja a gyógyulási folyamatot, ha azt, ami rendetlen, rendbe tesszük, amennyire lehetséges. Tehát a renddel gyógyítunk.

Ezért dolgozunk rendekkel, amelyek gyógyítanak. Rendet tenni azt jelenti:
-bevonni azokat, akik a családhoz tartoznak
-megadni a tiszteletet azoknak, akiktől megtagadták
-elkerülni, vagy elengedni azokat, akik eljátszották az odatartozás jogát, vagy akik el akartak menni.

Ezek a családon belül érvényesülő rendek.

REND ÉS BŰN

Van azután egy rendetlenség, ami a bűnnel függ össze, a személyes bűnnel. És van a rend, amikor vannak, akivel szemben igazságtalanságot követtünk el,vagy akivel valami rosszat tettünk, a szemébe nézünk, és így felvesszük vele a kapcsolatot. Ez a kapcsolat nagyon megalázó.

Az első reakció az érzem, bűnös vagyok. A második, hogy érzem, a bűn örökre megmarad. Ennek következtében, minden próbálkozásnak ellen állok, ami megszüntethetné a bűnt (pl. soha nem vetném alá magam kineziológiai kezelésnek, maradjunk zárójelben, mert ott sok minden gyorsan a felszínre kerül).

Hogy sokkal inkább hajlandó vagyok a szemében nézni, egyetérteni vele és a belőle fakadó következményeket vállalni, bármi legyen is. Ez legyen az, hogy akár börtönben megyek, ha megérdemlem.
Vagy jóváteszek valamit, ha ez lehetséges. Vagy ha erre nincs mód, akkor alávetem magam a bűnös sorsának, és azután, a bűnösségből fakadó erőből valami jót teszek, valami egészen egyszerűt. Azután ez a jótett, talán béküléshez vezet, mert aki bűnöm áldozata lett, látja, hogy az ő szenvedéséből, valami jó született.

Ezzel a szenvedő és a békülő pozitív összefüggésbe kerül egymással.
Ahol ez nem történik meg, ahol megtagadják a bűnt, ott sokszor betegség alakul ki, mert nem akarnak felismerni. A megtagadott bűn tehát a betegségek gyakori dinamikája.

Ha ismerjük ezeket az összefüggéseket, akkor meg lehet találni a lehetőséget rá,hogy rendbe hozzunk dolgokat és felszabadítsuk a gyógyító erőket az adott személyben vagy családban.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr335649261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása