MUNKAHELYI SZERELEM

2013.11.22. 16:45

1013389_526867500707481_49812923_n.jpg

Munkahelyi szerelem

A férfi és nő szerelmen kívül, más életterület, amely szoros kapcsolatot teremt két ember között, az a hivatásunk.

A munkahelyi szerelmek gyakran zátonyra futnak. Ez még akkor is igaz, ha nemcsak félre lépésről vagy flörtről van szó, hanem szerelemről, amely tartós kapcsolathoz vezet. Csak a legritkább esetben van jó hatással a munkahelyi légkörre, ha a munkatárs élettárssá válik. Amikor pedig a kolléganő és a felettese között szövődik szerelmi viszony, a hölgy egy szempillantás alatt szembe kerülhet a munkatársaival. Lelkileg az ember nem sokáig bírja az ilyen megpróbáltatást.

Ha valaki csakugyan a munkahelyén találja meg élete párját, akár kis akár nagy cégek esetén, ajánlott mihamarabb egyiküknek más kenyéradót keresni. Ez rendszerint, mint a magánéletre, mint a munkára kedvező hatással van.

Ha valaki a párjával közös üzletet vezet, vagy beszáll a vállalkozásba, létfontosságú, hogy külön válasszák egymástól a munka és az együtt élés kérdéseit. Ezt azonban sajnos könnyebb mondani, mint megtenni. Csak kevés párnak sikerül együtt dolgoznia és ennek ellenére boldognak lennie.

Sajnos gondok merülnek fel akkor is, ha a kapcsolatnak vége, de a cég tovább működik. A válást követően, sok párnál fellángoló vita azonnal érezteti hatását a munkahelyen is.

De nézzük, milyen veszélyeket rejt, ha valaki szakmailag túlságosan is a párjára van utalva.

Mi történik akkor, ha a férfi a nő által kap szakmai lehetőséget?

Az üléseken sokszor elhangzik: „szerettem őt, és azt mondtam neki, hogy az én pénzem az övé is, használja nyugodtan….?”

Vajon, mikor tudatosul a hölgyben, hogy szabályszerűen felajánlotta a társának, hogy használja ki?

A kérdésre hogy:  Felelősnek érzi-e magát, hogy a tettes pozíciójába kényszerítette a másikat?

Ráadásul, nem is veszi férfi számba a társát, pátyolgatja, kényezteti ,mint egy gyereket….ez távolról sem felnőttekhez méltó kapcsolat!

Rendszerint kiderül, hogy a domináns fél esetünkben a hölgy, milyen családi múlttal rendelkezik, ugyanis az a személy, aki gyerekkorában meg akarta menteni a szüleit,(akár egymástól, akár az alkoholtól) majd később a világot, sok esetben segítői szerepet tölt be.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr945649533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása