MOSTOHÁK

2013.11.22. 16:27

602289_460709887359300_1632920936_n.jpg

MOSTOHÁK

Korábbi cikkekben már írtam a régi partnerekről és azok hatásáról a jelenlegi kapcsolatra. Szinte, ugyanazok a gondolatok és viselkedési formák vezetnek el bennünket, ebben az esetben is a megoldáshoz. Ha az ember a lelke mélyén valóban tiszteli a férje vagy a felesége előző partnerét, illetve a másik előző házasságából született gyermekét, akkor a kapcsolatuk jól működhet.

Egy mostohaapa azt mesélte, hogy problémái voltak a mostohafiával. A fiú, egyre agresszívabbá vált vele szemben, és nagy feszültség alakult ki a fiú vér szerinti apja és ő maga, a mostoha apa között. A legnagyobb gondot, mindig a vér szerinti apa és a fia találkozásainak a szabályozása jelentette. Tudni kell, hogy nagyon rossz hatással van a családi békére, ha egy mostohaszülő megpróbálja elfoglalni az igazi szülő helyét. Amikor valaki tudatában kerül ennek a felismerésnek, nagy megkönnyebbülés lesz úrrá rajta, hiszen tudatosul, hogy nem ő a felelős a gyerek iskolai osztályzataiért, sem a viselkedéséért, sem számtalan másdologért. A mostohaszülők, hajlamosak azt gondolni, hogy most már ők a felelősek mindenért, valóban mindenért, ami a gyerekkel történik. Úgy érzik, hogy lényegesen 100% kosan anyává vagy apává kell válniuk a gyerek számára, és csakis az ő hibájuk, ha valami nem alakul jól.

Ha mostohaszülő, belső lelki viszonyulása megváltozik, akkor ez nagyon rövid idő elteltével, pozitív irányban változtatja meg a családi légkört.

Azokban a családokban, ahol az egyik szülő mostoha, ott a legnagyobb méreg a féltékenység!

A zöld szemű szörny, nem ütheti fel a fejét, azoknál a családoknál ahol ismerik a rangsort. Mindig az élvez elsőbbséget, ami előbb volt. Vagyis az előző partner, és az ebből a házasságból született gyerek!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem képesek elfogadni, hogy az előző partner és annak gyereke, beletartozik a családi rendszerben. De hogyan is lehetne, áldás azon a kapcsolaton. Az alapvető szabályokhoz tartozik például, hogy a nő, semmilyen formában ne tegyen szemrehányást a férfinak azért, mert szoros kapcsolatot tart az előző házasságából született gyerekkel, vagy épp közös programot szerveznek a szünidőre. Megfordítva is nagyon fontos, hogy a férfi szeretettel viszonozza feleségének, hogy ennyire tekintettel van a gyerekeire.

Ha a gyermekét egyedül nevelő, egyedül álló szülő megfelelő társat akar találni, akkor az a legcélszerűbb, ha a gyermeküket szintén egyedül nevelő szülőkkel kezd kapcsolatot, vagy olyanokkal, akiknek szintén van gyerekük. Még ha nem laknak is közös háztartásban a társ gyermekei, hanem az előző házastársnál maradnak, az új élettársnak akkor is tekintettel kell lennie a partnere előző kapcsolatából született gyerekeire.

A kapcsolatnak, nagyobb esélye van a sikerre, ha a pár kölcsönösen vagy váltakozva van tekintettel egymásra, és nem mindig csak az egyik toleráns. Ennek is az adás és az elfogadás kölcsönhatására van köze. Az aki egy előző kapcsolatából született gyerekeket hoz egy új kapcsolatba, az új kapcsolatban többet kap, és az, akinek nincs gyereke többet ad. Ha mindkettőjüknek vannak előző kapcsolatokból született gyerekei, akkor kezdettől fogva kiegyensúlyozottabb, az adás és az elfogadás mértéke, különösen akkor, ha valamennyi gyerek egy fedél alatt él!

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr265649506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása