430504_281187335282362_100001732920067_617158_241942482_n.jpg

FÉKEK KIENGEDÉSE-FELNŐTTÉ VÁLÁS

Felnőtté akkor válunk, ha megtörténik a szüleinktől való leválás. Sajnos nagyon sok olyan felnőtt létezik a mai világban, aki csak „nagykorú” de nem érett felnőtt. Ez azt jelenti, hogy sokan megrekednek a gyerekkori sérelmeknél. A szülők tisztelete és feltétel nélküli elfogadása, állandó visszatérő téma. A szülőkről való leválás azt jelenti, hogy már nem táplálunk negatív érzéseket, dühöt, haragot egyik felmenőnk iránt sem, és nem vádoljuk, okoljuk őket, azért mert nem tettek meg értünk gyermekkorunkban valamit, vagyis nem ragadunk le a gyermekkori sérelmeknél.

Megmarad a tisztelet érzése, ha másért nem, azért mindenképpen, mert a legfontosabbat, az életet tőlük kaptuk.

Vannak nagyon terhelt gyermekkori sorsok, amelyek tele vannak traumákkal, és sok rossz dologgal, olyanokkal, amiket senkinek sem kívánnánk. Ilyenkor a gyerek elemei, úgymond „le vannak merülve”, és ilyen esetben nehezen fog tudni adni felnőttkorában, mert nincs miből. Ezek már komplikáltabb esetek, amik több terápiás ülést igényelnek.

Fékek kiengedése:

A gyermekekben működik egy láthatatlan fék, ami akkor lendül működésben, amikor a gyermek teljesítményben vagy boldogságban elkezdi túlszárnyalni a szüleit. Hiszen egy gyerek számára a szülei valóságos „ISTENEK” az ő szavuk, viselkedésük az etalon, és föléjük nőni, őket túlszárnyalni, nem illendő dolog. Viszont, ha a szülőkről való leválás megtörténik, akkor nincsenek fékek és nincsenek korlátok, csak a szabad választás lehetősége marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr75649258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása