HŰTLENSÉG

2013.11.19. 16:04

148099_4354991950536_655760952_n.jpgHŰTLENSÉG

Pillantsunk bele a hűtlenség témájában, erkölcsi ítélet nélkül.

Mi annyira borzasztó abban, ha valakinek viszonya van mással? Mi sérül ilyenkor tulajdonképpen?

Az ártatlan ilyenkor néha úgy viselkedik, mintha joga lenne örökre maga mellett tartani a másikat. Ez túlzott elvárás. Ahelyett, hogy megpróbálná a szeretetével megnyerni a másikat, üldözi őt. És még ezek után vissza kellene jönnie a másiknak? Akkor már nem tud! Ha az ártatlan túlzott mértékben áll bosszút, akkor a bűnös már nem tud visszamenni hozzá. A sértett félnek javaslom az emberibb viselkedést és a mértéket!

Mélyen tisztelem a hűséget, de nem az ilyet. A hűség a szeretettből kell hogy fakadjon. Talán megjelenik az az elvárás, hogy Én vagyok az egyetlen ember, aki számodra jelent valamit. De sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor más fontos emberekkel is találkozunk. Ilyenkor a másik félnek nincs joga emiatt üldözni a másikat. Tiszteletben kell ezt tartania úgy, ahogy van, akkor talán találhatnak egy mindenki számára jó megoldást. Ez a következő fordulat, csak a szeretet révén történhet meg.

Veszélyes szavak: hűtlenség, viszony, házasságtörés!

A házasságtörésben, benne van maga a házasságnak a megítélése, de nem tudjuk, hogy ez valóban helytálló-e. Ha viszont értékelés nélkül közelítünk, akkor könnyebb megoldást találni.

A hűtlenség hozhat jót egy kapcsolatban?

Nézzük, hogyan éli meg ezt a megcsalt fél. RENDSZERINT ROSSZUL!

Ha az adott kapcsolatnak, még van jövője, még van élet, akkor a rákövetkező időben kiderülhet, hogy sok dolog megváltozott és feloldódott az adott pár között, és hogy ami köztük volt az TÖBBÉ VÁLT.

Talán szükséges volt ez a viszony ahhoz, hogy a kapcsolat fejlődjön. Ha erkölcsi ítéletektől függetlenül nézzük, és csak a hatásait vizsgáljuk, akkor sokszor más egy ilyen történés jelentősége!

Én így közelítenék ehhez a dologhoz,- erkölcsi ítélet nélkül-, (akkor a kulisszák mögé tekinthetünk, és rálátást kapunk arra, hogy a viszony, a kapcsolatunk fejlődését szolgálta)!   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr875644198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása