ELFOGADNI AZ ELTÉRŐT!

2013.11.19. 16:08

2374342-256-k132966.jpgELFOGADNI AZ ELTÉRŐT!

 

Idegenkedsz a tudattól, hogy egyesek élvezik az alá-fölérendeltséget vagy a fájdalom adását-elfogadását? Elborzaszt téged? Akkor meg kell kérdeznem: mi történt veled gyerekkorodban, ami miatt ez ekkora ellenállást vált ki belőled?

Vagy azt gondolod, rácímkézheted erre a fajta szexualitásra, hogy beteges, és elhatárolódsz tőle, mert te egészséges vagy?

Mondok neked valamit. Senki nem egészséges. Csupán mindenki máshogyan sérült. 

És mondok még valamit: nagyon kevés olyan emberrel voltam terápiás viszonyban, aki előbb-utóbb ne ébredt volna rá, hogy bizony, vonzza az egyik vagy a másik oldal. Legtöbbükben felébredt a vágy, és nagyon komoly kicsinykori szükségleteik fogalmazódtak meg bennük, melyeket ez a szexualitás kielégített.

Nézzük csak a  Szürke ötven árnyalatát. Bestseller lett. Érted? Bestseller. Annak ellenére, hogy egy irodalmi szenny. Miért? Mert tömény BDSM volt. Mire enged ez utalni? Hogy irdatlan sok emberben vannak elnyomva ilyesfajta vágyak!

És egy harmadik dolgot is mondok: mindenki, aki megengedte magának, hogy megfelelő partnerrel átélje az ilyesfajta vágyait, elképesztő transzformáción ment keresztül. Olyan erőforrásaikhoz, olyan hitelességhez és olyan szabadsághoz - igen, SZABADSÁGHOZ - találtak, amilyenhez nem lehet eltalálni, ha a tudattalanunk mélységes bugyraiban dugdossuk önmagunk elől is a fájdalmainkat, vágyainkat és hiányainkat.

Olyan, mint egy tályog. Ha valakiben a BDSM iránti vágy megjelenik, abban a gyógyulás iránti vágy jelenik meg. Ha azt mondod, pfujj, de büdös ez a gennyes izé, ne is beszéljünk róla, azzal pont nem viszed előre a dolgokat. Beszélni kell róla! Fel kell emelni róla a szégyen takaróját! Objektívvá kell tenni, tényszerűvé. Én vagyok a szégyenirtó. Ez csak egy tályog. Fel kell tárni. Engedni kell, hogy kiürüljön, hogy átélődjön, és akkor tud csak egészségessé forrni össze.

Nézheted kritikus szemmel is ezt a cikket! Sajnálni fogom, ha így teszel. De tudnod kell, hogy én azokhoz az emberekhez szólok, akik már eléggé tudatosak ahhoz, hogy szembenézzenek a bennük élő ítéletekkel, konvenciókkal, és akik valódi, hiteles belső utat akarnak járni.

Annak pedig része a szexualitásnak százféle bugyra, és beszélni fogok róla, beszélnem KELL róla, hogy mindenki, akiben csak egy pillanatra is felmerül olyan kép, olyan vágy, amely a szokásostól eltérő, szabadságra és elfogadásra találjon.

Ha tehát benned vannak a konvencionálistól eltérő szexuális késztetések, tudnod kell, hogy mindaddig, amíg senkinek nem ártasz, amíg a partered is akarja, amit te, semmiféle bűnt nem követsz el; ha fantáziálsz róla vagy ha átéled, semmiféle rossz dolgot nem teszel, szabadságodban áll a saját szexualitásodat kiteljesíteni.

Sőt: minél tudatosabban éled át, annál mélyebb intimitásra leszel képes, annál mélyebb biztonságérzet épül benned, annál elképesztőbb belső utazáson veszel részt. Ez a BDSM alappszichológiája. Te te vagy, a vágyaid a tieid, jogod van hozzájuk, és jogod van a beteljesítésükhöz is.

Nekem pedig jogom és kötelességem az elfogadásodat és az ítéletmentességedet növelni, a szégyenérzetedet pedig csökkenteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr445644203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása