TISZTELET

2013.11.17. 22:53

484677_433625016725287_296930623_n.jpg

KIKAPCSOLÓDÁS A SZERETETBŐL

Párkapcsolatban a veszekedés távolságot kelt, amikor túl nagy a szeretet. Ez a viselkedés abszolút nem tudatos, hiszen mindketten egymás közelségére vágynak, de nem igazán tudják megvalósítani.

A családdinamikában, a közelség és a távolság összetartoznak.  Ha túl közelivé válik egy kapcsolat, akkor veszekedni kezd a pár, és akkor újra optimális a távolság. Ez után, újra lehet közeledni egymáshoz. És ez így ismétlődik. Általában a veszekedés után mindig minden szebb.

A tisztelet hiánya nagy szerepet játszik a viták kialakulásában. De nézzünk egy jó példát arra, hogyan is lehet ezt megoldani. Minden nap mondasz a párodnak három olyan dolgot, aminek örül!

Ez a legegyszerűbb és leghatásosabb gyakorlat!

A legtöbb, amit a partnerünknek megadhatunk, hogy méltányoljuk és tiszteljük, ez a legfontosabb, mégpedig „úgy ahogy van”!

Néhányan azt mondják: Tisztellek, ha megváltozol! Ezt el lehet felejteni.

A partner úgy jó, ahogy van! Ha nem így lenne, akkor nem Őt választottuk volna! És Ő sem lenne mellettünk, ha nem mi lennénk számára a megfelelőek. Mindkét fél maradjon ugyanolyan!

Ha nem erőltetjük a jobbá válást, akkor minkét fél kibontakozhat. Ha azonban az egyik fél azt követeli a másiktól, hogy változzon meg, akkor az tartozik annyival önmaga méltóságának, hogy olyan marad, amilyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr615641061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása