PÁRKAPCSOLAT

2013.11.17. 21:28

72433_149069688588089_734184651_n.jpg

A PÁRKAPCSOLAT  AZ  ÉLET „ VIRÁGKORA”

A párkapcsolat az élet beteljesedése. A gyermekvállalással fejlődik, ez a cél. Vannak, akik nagy elvárással haladnak a párkapcsolat felé, ami teljesen jogos, hiszen ha sikeres a párkapcsolat, ez jelenti az élet virágkorát. Efelé fejlődik minden.

Az a helyzet azonban, hogy a párkapcsolat és a szülői szerepbe való átmenet, azzal jár, hogy le kell mondanunk a gyermekkorról és a kamaszkorról. A kapcsolattal átlép az ember egy küszöböt, és innen már nincs visszatérés. A gyermekkor és a kamaszkor véget ér.

A párkapcsolat egyik nehézsége abból áll, hogy az emberek át akarják menteni a fiatalkort a párkapcsolatba. Ez nem lehetséges, mert az a szakasz véget ért. Az emberi fejlődés úgy történik, hogy átlépünk egy küszöböt. Ha túllépünk ezen a küszöbön, onnantól minden más lesz, és már nincs visszaút. Ennek legalapvetőbb példája a születés. Az anyaéhben jól érzi magát a gyermek, de ezután egyszer csak nem bírja ott tovább. Át kell lépnie a küszöböt. Ott minden más. És már nem térhet vissza.

A következő nagy küszöb azután a házasság és a szülővé válás. Ekkor éget ér a fiatalkor. Már nem lehet visszafordítani. A párkapcsolat akkor sikeres, ha a küszöböt átlépve előre nézünk és nem vissza.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr215639744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása