DEPRESSZIÓ

2013.11.17. 21:25

995426_537339036313579_832417798_n.jpg

Depresszió

Egy gyerek csak akkor tud tisztában lenni önmagával, és akkor találja meg az egyéniségét, ha a szüleivel tisztában van. Ez azt jelenti, hogy mindkettőjüket elfogadja olyannak, amilyenek.

Ha valamelyik szülőt kiközösítik, a gyerek fél és üresnek érzi magát, érzékeli a hiányt, ami pedig a depresszió alapja. A depresszió gyógymódja, hogy a kizárt szülőt beengedik a családba, megkapja az őt megillető helyet és elismerést. Amikor valakivel elfogadtatjuk az egyik szülőjét, sokszor attól fél, hogy olyanná válhat, mint az a szülő és átvehet bizonyos tulajdonságokat, amelyekkel ezt a szülőt felruházta. Ez a félelem szégyen a szüleire. Épp ellenkezőleg kellene gondolkodnia, azt kellene mondania: „Igen, ti vagytok a szüleim, olyan vagyok, mint ti, és olyan leszek! Egyetértek azzal, hogy ti vagytok a szüleim, annak minden engem illető következményével!”

Az apa és az anya elfogadása azok tulajdonságaitól független és gyógyító erejű folyamat. Nem úgy történik, hogy eldöntjük: ezt elfogadom ezt pedig nem. A szülőket úgy kell elfogadni, ahogy vannak.

Sokszor azt nevezzük jónak, ami kényelmes számunkra, és azt rossznak, ami kényelmetlen. De ez csupán egy olcsó módja a megkülönböztetésnek.

Ha van egy apánk, akkor ő olyan, amilyen, és úgy, ahogy van, pontosan a megfelelő számunkra. És ha van egy anyánk, akkor ő olyan amilyen, és úgy, ahogy van, pontosan a megfelelő számunkra. Nem kell, hogy más legyen. Mert nem erkölcsi tulajdonságok alapján lesz valaki apa vagy anya, hanem egy bizonyos beteljesítéssel, ami előre adott. A mit a szülők kezdetben tesznek, többet számít, mint amit később. Ami lényeges a szülőktől jön, a fogantatás által jön és a születés által.

MINDEN, AMI AZUTÁN KÖVETKEZIK, RÁADÁS, ÉS ÁTVEHETI VALAKI MÁS IS!

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr275639733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása