ÁLDOZATI SZEREP

2013.11.17. 21:00

blog2.jpg

ÁLDOZATI SZEREP

Miért fontos az önszeretet?

Babi, egy negyvenes éveinek elején járó gyönyörű nő, ha belép valahová, az öröm, a vonzalom a biztonság érzetét ébreszti az emberekben. Arcvonásai kisugárzása, valamint megértő és finom modora mindenkit elvarázsol, aki közelebbről is megismeri. Annak ellenére, hogy szinte lehetetlen vitába keveredni vele, két legutóbbi partnere is bántalmazta őt fizikailag. Hogyan is lehet az, hogy akinek ilyen kedvességet, gondoskodást és megértést sugároz a személyisége, ilyen erőszakos férfiakat vonz?

Terápiás kezelések alatt utána jártunk a dolgoknak. Az oldásokon kiderült, az ok hogy ilyen embereket vonz magához: az áldozatot látják benne. Babi rendelkezett pár kiló súlyfelesleggel, ezért saját testének áldozataként tekintett magára. Igaz, valamivel teltebb volt, mint az átlag, bárkivel is találkozott, mindenki csinosnak találta, hiszen alakja tökéletesen illet gondoskodó, anyáskodó lényéhez. Ruhái és sminkje ugyancsak varázslatos kisugárzást kölcsönöztek neki.

Bár ismerősei és barátai csinosnak látták, Babi nem szerette a külsejét. Túl kövérnek gondolta magát, és ahányszor csak a fogyásra gondolt, tehetetlenséget érzett. Teherként és büntetésként gondolt a testére, amely megakadályozta, hogy „jó” férfiakat vonnzon. Úgy gondolta, ilyen testel természetes, hogy csak olyan férfiakat vonz, akik ugyanúgy elutasítják a testét, mint ő maga.

Meggyőződése, újra és újra alakot is öltött: büntette magát a testéért, és ezért olyan férfiakkal találkozott, akik ugyanezt tették.

Amikor tudatára ébredt önmaga elutasításának, rendkívül határozott döntést hozott: soha egyetlen férfi sem fogja többé megütni vagy megalázni. Érezte milyen őrültség volt elutasítania magát, és azt remélni, hogy majd egy férfi fogja pótolni hiányzó önszeretetét.

Amikor belátta, hogy elutasításával éppen az ellenkezőjét érte el annak, amit eredetileg akart, elkezdett úgy nézni a testére, mint ami évek óta biztosítja számára a jó barátokat. Olyan testet kezdett látni benne, amely tökéletesen sugározza az emberek iránti szeretetét. Tudatosította, hogy szeretnie és elfogadnia kell saját magát, ahhoz hogy mások is szeressék és elfogadják. A hatás: meglepő módon elkezdett fogyni, anélkül, hogy bármit is tett volna, egyszerűen csak csökkent az étvágya.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr395639688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása