VESZEKEDÉS

2013.11.19. 23:53

935470_640821569266526_1873372506_n.jpg

VESZEKEDÉS

A veszekedések arra ösztökélnek, hogy pajzsokat, falakat emelj magad köré. Ezek a pajzsok, megvédenek téged a rossz dolgoktól, de garantáltan a vágyaid beteljesedéseit is távol fogják tartani tőled. Ha emberi kapcsolataidban görcsös vagy, az csak azért van, mert régi szokásaidnak megfelelően védekezel.

Ha védekező mechanizmusod bekapcsol, automatikusan elzárod magad az energia szabad áramlásától. Kérlek, hidd el semmiféle védekezésnek nincs értelme!

Ne védd magad a tapasztalatoktól, lépj túl a problémákon, ne adj teret nekik! Ne engedd, hogy a veszekedés behúzza a féket abban, hogy nyitott és befogadó légy! Tudatosan dobd le a pajzsokat, hidd el ez csak egy döntés: Mától nem használom őket!

Az öntudatlan védekezés csak a játszmák és hatalmi drámák jelenléték hozzák az életedben. Ha falakat emelsz magad köré, leginkább emberi kapcsolataidban és az információ cserében fognak akadályozni. A veszekedés csak fenntartja a játszmákat, de hidd el nélkülük számtalan csodás élmény vár rád!

Légy bátor, és merj nem gondolni a rosszra!

Nyiss ablakot a világ felé és engedd, hogy a végtelen bőség beáramoljon hozzád. Hidd el, a falak nem csak attól védenek meg amitől félsz hanem attól is amire vágysz.

Kerülj összhangban magaddal, fedezd fel saját erődet, emelkedj felül a problémáidon és szárnyalj!

Akár tetszik akár nem, a jelenlegi helyzetedet te teremtetted! Kész rémálom, ha körülnézel és megállapítod „ilyet soha nem kívántam magamnak!”

A régi minták elengedésében, segít a rekonstrukciós kineziológia! Mit is jelent ez?
Újra összeállítani, újra felépíteni részeinkre szakadt önmagunkat! Minden diszharmóniát, testi-lelki blokkoltságot (letapadást, vagy lehasadást vagyis fregmentációt), okai lehetnek a játszmáknak, a pajzsoknak és a falak felépítésének.

FREGMENTÁLÓDASOK 
Különböző traumák hatására, lehasad rólunk valami, ami valaha részünk volt, s így már nem leszünk azonosak azzal, akik valaha voltunk.
Valami letörik rólunk, amivel addig rendelkeztünk, elhagyjuk hitünket, remény vesztettek lettünk, az adott trauma megfoszt a bizalomtól (önbizalomtól) vagy akár egy testrésztől is.
Jogosan felmerülhetnek bennünk különböző kérdések:
· Mi tört le rólam?(hitem, a teremtő képességem, az önállóságom)
· Mi volt a hatása?(reményvesztett, kiszolgáltatott lettem)
· Milyen oldalról sérülök, hol sérülök, amikor a legnehezebb számomra a helyzet?(egzisztenciálisan, család fenntartása kerül veszélyben)
· Milyen veszteséggel jár az, amit elvesztettem? (szeretett személyt és hitemet)
· Lehet, hogy a fregmentáció hatására, valamilyennek érzem magam?
(jelentéktelennek, torznak, kiszolgáltatottnak)
· Lehet, hogy ami leszakadt, valami mással kezdtem el pótolni?
(plusz kilókkal, hogy a külvilág ne vegye észre a hiányt,vagy olyan magatartást, ami a későbbiekben meggátol igazi feladataink megvalósításában, pl.:nőknél, férfi minta preferálása, ha kemény vagyok, akkor nem leszek sebezhető.)
Igen, elhagyjuk énünk egy-egy részét, gyötrelem, fájdalmas elválás, keserű halál, szenvedéssel teli szerelem, fizikai fájdalom hasít le rólunk valamit vagy ragaszt a múltba.
És ha már a múltba ragaszt, nézzük meg mit jelent az, hogy letapadás:
A múltban történt traumatikus esemény, nagyon erős érzelmi töltettel rendelkezett, ezért a kliens nem tud kilépni jelenlegi helyzetéből, mert az ott létrejött minta folyamatosan visszarántja hasonló élethelyzetekbe.
A jelenlegi élethelyzetben a kliens nem tud 100%-an helyt állni, mert nincs egységben önmagával. Egy korábbi élethelyzet bekapcsol, és visszarántja a múltba.
LETAPADÁS okai: 
· erős érzelmi töltet (tartozom neki azzal, hogy…)
· erkölcsi szabály ( a legkevesebb, amit megtehetek érte…)
· önbüntetés, szenvedés, függőség, mártírosság, erőtlenség ( könnyebb beleragadni az adott helyzetben, a kapcsolatban, mint kivonni magam belőle).
Felmerülő kérdések:
· Miben ragadtál bele?
· Milyen helyzetek ismétlődnek folyamatosan az életedben?
· Miért hagyod, hogy mások befolyásoljanak, semhogy saját belső észleléseidben bíznál?
· Mi az amit nehezen engedsz el, vagy nehezen engedsz szabadon?
· Mitől, vagy kitől érzed magad függőnek?
· Hol kellene nemet mondanod és elhatárolódnod?
· Mi szorít korlátok közzé, mitől kellene megszabadulnod?

Ha elmered engedni, azt az énedet, ami visszatart különböző helyzetek és lehetőségek meglépésétől, ha vagy annyira bátor hogy kilépj abból az általad”komforthelyzetnek” titulált langyos életminőségből, ha többet érzel magadban, ha kész vagy elengedni a múltadat, kérlek keress bizalommal.
Magánrendelésemen egyéni konzultációt végzek, amely a kineziológia és a pszichoterápia módszerére épül.
TEK tanácsadóként segítek megtalálni a középpontodat és abba lehorgonyozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr475644862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása