MERJ NAGYOT ÁLMODNI

2013.11.17. 21:20

563828_222342011223665_779514499_n.jpg

Merj nagyot álmodni!

Aki úgy biciklizik, hogy állandóan hátra néz, az jó nagyot fog esni!-szokták mondani a gyerekeknek!

Merj előre nézni! Merj bízni magadban! Isten egy marék porból teremtett, de beléd lehelte az ő lelkét!
Kik felelősek a meg nem valósult álmokért?

Nem sok embernek adatott meg olyan szülői háttér, ahol ösztönözve volt, próbálgathatta szárnyait. Ha ez elmaradt, bizony akkor magunknak kell elindulni a hit útján, magunknak kell elkezdeni bízni és hinni abban, hogy amit szeretnénk, azt az univerzális erők előbb utóbb megadják!

Nagyon sokat számít az, hogy gyermekkorban, milyen üzenetet kaptunk szüleinktől, és természetesen az is, hogy szülőként milyen üzenetet juttatunk el gyermekeinkhez.

Ha egy tizenéves kislány azt mondja az anyukájának, egy autó szalon előtt,hogy 
egyszer nekem is ilyen lesz, és az anya legyint rá, és láthatóan kislányos hóbortnak veszi az egészet, akkor ez mélyen bevésődik a kislány lelkében, persze negatív töltésű élményként. Azt üzenve a kislánynak ezzel, hogy amit mond, gondol és érez, az felesleges komolytalan és úgy sem lesz belőle semmi.

Másképp alakul a történet, ha a szülő építi a gyerek önbizalmát. Ha pozitív megjegyzés érkezik válaszként, a gyerek szárnyakat kap, mintegy „engedélyt „ arra, hogy megvalósítsa álmait.

Ha a szülő megenged, akkor minden rendben van, ha nem akkor semmi sincs rendben. Ezek a megengedések, pontosabban a meg nem engedések sokszor visszaköszönnek terápiás üléseken, amikor a személyes lelki blokkokat oldjuk.

Van, hogy valaki a neveltetéséből kifolyólag, nem engedheti meg magának, hogy többre vigye, mint a szülei.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr915639719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása