KOMFORTZÓNA

2015.11.21. 14:26

Búvóhely vagy komfortzóna?

bujci.jpgA hely ahol biztonság van, a hely ahol nem vagy bántható, sebezhető. Itt elvagy egy ideig, súgja gyáván hitrendszered. Itt megpihenhetsz. Itt nem kell változnod, nem kell átalakulnod. Itt minden úgy jó, ahogy van.

Nem lépsz mert komfortzóna, ezt megszoktad, ismered. Nem tud újat mutatni, minden ismerős, szinte már rutinos és ebből kifolyólag biztonságos.

Mi tart ott? Mi húz vissza? Esetleg ki?

A válasz: Egyrészről Te saját magad, Te vagy a legnagyobb akadály a saját utadban. Másrészről a környezetedben élő emberek kicsinyes gondolkodása, próbál gáncsolni abban, hogy elérd mindazt, ami számukra elérhetetlen, hogy elérd azt, ami túlmutat rajtuk. Lásd meg őket, és ne adj teret nekik.

Ehelyett jelölj ki egy célt, mond ki hangosan szándékod, és lépj túl az átlagon. Ha megteszed, csodák sorozata kopogtat be hozzád, és csak te döntöd el, hogy mennyire vagy nyitott rájuk.

Amikor hosszú ideje fennálló falakat próbálsz ledönteni, akkor a belső és a külső ellenállás egyszerre lép fel. Minden stabilnak hitt teória meginog körülötted, nagyrészük pedig teljesen megsemmisül.

Most új valóságot teremthetsz!

Térj magadhoz végre, gyere ki a változás okozta sokkból, és vedd észre, hogy életed talán egyik legnagyszerűbb eseménye történt meg veled. Tedd le a voksodat az Élet mellett, és élj. Kedves olvasó, ne maradj benne megszokott, de boldogtalan élethelyzetekben.

Lépj ki, és végképp hagyd magad mögött a komfortzónád, lépj ki a saját börtönödből, hidd el csodák történhetnek. Ne bújj el a lehetőség elől, nézz szembe a ténnyel, hogy sokkal több van benned annál, mint amit jelen pillanatban megélsz.

Mert mást láttál otthon, mert mást tanítottak a szüleid…..

Engedd el a múltadat, engedd el a régi családi mintákat, és mutasd meg, hogy Te másképp csinálod, jobban, könnyebben.
Ahhoz, hogy az életed tartalmas és kiteljesedett legyen, a komfortzónát akadályként kell látnod, amit újra és újra le kell bontanod, meg kell semmisítened.

Ne törekedj a biztonságra, hidd el az csak illúzió. Boldog akkor leszel, ha újra és újra képes vagy szembeszállni a korlátaiddal, és úrrá lenni a jelenlegi helyzeten. Ha az erőd megmérettetésre kerül, akkor erősödik az önbizalmad. Állj bele a helyzetbe, merd kipróbálni magad, és ne félj. Hidd el, ahol eddig eltörtél, legközelebb ott leszel a legerősebb.

A boldogság nem problémamentes életet jelent. A boldogság a kihívások és a probléma felett gyakorolt uralmat jelenti. Amikor a változás beköszönt az életedben tartsd irányítás alatt életed eseményeit és merd eldobni az eddigi mankókat. Hidd el, már nincs szükséged rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr748096540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása