ÉN....vagyok

2015.11.21. 14:40

Én…..vagyok…..

12002217_431491130380049_2494825043922369567_n.jpgKutatod, keresed magad, amiről azt hiszed, hogy Te vagy, kiderül, hogy csak a személyiséget, amit környezeted alakított, formált olyanná amilyen vagy. Vélemények, előítéletek, nézetek, elvárások, valamint mások kívánságainak és kivetítéseinek az összegzése. A Te döntésed volt, hogy elfogadod-e a címkéket vagy sem, mert tulajdonképpen semmi közöd sincs hozzá, nem kell azonosulnod velük.

Az ilyen címkék terhek, és nem véletlen, hogy előbb vagy utóbb mindenkinek alacsony lesz az önértékelése. Bár néhányan megpróbálják ezt az érzést kompenzálni vagy legyőzni, sohasem múlik el teljesen.

Azért keletkezik, mert érzéseink nem tükrözik a valóságot, és sajnos ez az oka a legtöbb betegség kialakulásának is. Minél inkább eltávolodunk a valóságtól, annál nagyobb lesz a diszharmónia, és annál erősebb agresszióval fordulunk saját magunk, valamint a testünk, a sorsunk és életkörülményeink ellen. Az élet, amit élünk nem a mi életünk.

Hogy ki vagyok, kiként élem az életem, kiként vagyok itt?

Tulajdonképpen nem is kell tudnunk, hogy kik vagyunk, hiszen kétségtelen, hogy vagyunk. Azt azonban mindenképpen el kell kerülnünk, hogy hamis képet alakítsunk ki önmagunkról. Ha lerázzuk magunkról a hamis identitást, és minden pillanatban észleljük magunkat, fokozatosan felismerjük, kik is vagyunk valójában. Ha így teszünk, életünk minden egyes pillanata spontán módon fog alakulni.

A „vagyok” állapotában vagyunk csak igazán tudatosak, de hogyan juthatunk el oda?

1. Béküljünk ki saját magunkkal és másokkal.

2. Szabaduljunk meg mindattól, ami elválaszt saját belső lényünktől.

3. Szabaduljunk meg a saját akaratunktól, és engedjük, hogy a Teremtés akarata érvényesüljön.

Önmagunk megtalálása azt jelenti, hogy felismerjük létünket, és olyannak fogadjuk el magunkat, amilyenek vagyunk. De ki az bennünk, aki mindezt elfogadja? Ismerjük fel, hogy valódi önmagunk teremtő, mindent átfogó mindenható és mindig jelen lévő. Azonosuljunk magunkkal és éljünk alkotó életet. Ha nem szakadunk el saját magunktól, hiteles, őszinte, igaz és valódi életet élhetünk.

Az életünkben újabb és újabb szerepeket töltünk be mindaddig, amíg meg nem találjuk önmagunkat. Jelenleg ami látszik belőlünk az csak az ÉN. Egy nap el kell engednünk ezt az Ént, és ez lesz az a pillanat, amikor felszabadulhatunk.

Az életben csak egy valamit nem szabad, mégpedig elszalasztani saját magunkat.

Adjunk magunknak esélyt, hogy igazi életet éljünk. Emlékezzünk arra, hogy kik is vagyunk valójában, és hogy miről szól az igazi élet. Találjuk meg saját magunkat, éljük meg belső bölcsességünket, majd ezzel a megtapasztalással térjünk vissza a hétköznapokba.

Ha így teszünk, eljön a nap, amikor már nem kérdezünk többé, csak hagyjuk, hogy életünk zavartalanul áramoljon.

Hogy ez a nap mikor jön el, az csak rajtunk múlik, de ha akarjuk akár már most is eljöhet, ebben a pillanatban, hiszen az élet mindig a "most"-ban történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr118096552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása