Két férfi egy nő lelkében…….vagy két nő egy férfi lelkében

images_1.jpgNem mindig szerencsés, ha valamiből kettő van, főleg ha mindkettő jelen van az életedben a maga módján és megpróbálja a legjobb oldalát, az erényeit kibontakoztatni.

Vetélytársak ők: az egyik okos gondolkodónak mutatja magát, aki a belső értékekre helyezi a hangsúlyt, a másik pedig vonzó, szeretetteljes és tisztelettudó. Különbözőségük ellenére jóban is lehetnének, hiszen tökéletesen kiegészítik egymást, ami az egyikből hiányzik, a másikban megvan.

Neked pedig, ki harmadik vagy ebben a kötelékben, választanod kell, bármennyire kényelmetlen is. Mert bárhogyan döntesz, valamiről le kell mondanod, ezért mérlegelned kell, mit tartasz fontosnak a párodban.

Mindegyikük mellett és ellen szól valami. Egyikük sem tökéletes. Neked pedig látnod kell a hibákat és az erényeket. Mi fontos????

Ha ilyen helyzetben vagy, tudd a problémád, hogy HIUSÁGOD ÉLTET! Csak magadra figyelsz. A saját igényeidre. Az, hogy a másokkal mi történik, téged igazából nem érdekel – neked csak céljaid elérésére van szükséged rá. Ha elérted, amit akartál, többé a kapcsolat nem érdekel. Neked nincs legjobb barátnőd vagy legjobb barátod, hiszen te nem azt keresed, ami ezzel jár.

Ami belőled hiányzik, és ami egy barátságot igazi kapcsolattá tesz, az a lelki közelség és mélység – nem pedig a belőle származó haszon. Ezért tartod vetélytársnak azonos nemű embertársaidat. Ezért nem szabad elárulnod gyenge, sebezhető pontodat, és ezért nem pihenhetsz meg soha.

Pedig kár, hisz amikor egyedül vagy, magányosnak és kiégetnek érzed magad, vagyis sürgető vágyat érzel az emberi közelség és a lelki kapcsolatok iránt. Ilyenkor ráébredsz, hogy olyan erőforrástól vágtad el magad, amelyek csak azonos nemű barátok közt fakad.letoltes.jpg

Párkapcsolatodban is csak a saját javaidat nézed. Számodra fontosabb a csomagolás, mint a tartalom. Ez utóbbi csak akkor kezd érdekelni, ha mégis kénytelen vagy megnézni, és nem tetszik a látvány: csalás – gondolod ilyenkor, és valami tetszősebb után nézel. Pedig nem másokkal van a baj, hanem veled. Tulajdonképpen kár, hisz milyen szívesen élnél boldogan – amíg meg nem halsz – a hercegeddel vagy a hercegnőddel! Ám amíg nem vagy hajlandó észrevenni, sőt akár megcsókolni a békát is, addig, sajnos, a herceget és a hercegnőt sem találod meg.

A megoldás kizárólag rajtad múlik. Tisztában kell lenned azzal, hogy mit akarsz a többiektől. Azután el kell fogadnod, hogy nem kaphatsz meg mindent, és új fontossági sorrendet kell felállítanod.

Légy őszinte magadhoz: mit ígérsz te a külvilágnak, amit azután még sem tudsz megtartani? Mikor alakoskodsz mások előtt? Milyen fegyverekkel vonulsz be a párkeresők arénájába, és milyen sebeket ejtesz a többieken? Mélység és beteljesedés csak akkor lehet osztályrészed, ha a fegyverek hallgatnak és szóhoz jut a lélek. A sajátod és a többieké is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angi-kinez.blog.hu/api/trackback/id/tr447451114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása